do press those button. FOLLOW | DASHBOARD.
Gadis Bibir Merah


story | about her | tagboard

Friday, July 4, 2014

DISCLAIMER:
 
It was 4.46am , Shue baru je nak tido then bangun on balik lappy just to write this "Not So Amazing Story of Us" ... haha . Saje nak cerita the first chapter of me and Him. Dalam cerita ni mostly Shue akan letak dia as "Him/Dia" tak perlu lah letak nama dia okay? Bare please cerita ni tak sehebat cerita The Fault In Our Stars tahu haha. Owh yeah bila baca ni mohon bukak lagu "Boom Clap-Charli Xcx . Sajeeeee nak menarikkan lagi bacaan korang haha .



      Chapter 1

Aku hanyalah seorang perempuan dan seorang pelajar universiti sem 1 , aku pernah lalui hidup percintaan zaman sekolah lagi , cinta monyet ! Not so amazing love story masa zaman sekolah even masuk U pon still kena sakit hati buat ape kan? Niat memang nak move on "KONONNYE" tapi hati ni gedik nak jatuh cinta pon aku tak tahu kenape. Aku kenal pelbagai lelaki kat zaman U ni , malah lagi teruk dari zaman sekolah dulu-2 , percayalah cakap aku , apa mak ayah kita cakap yang kita akan jumpa pelbagai gaya orang kt U nanti semua tu memang betul . A bit scary though. Skipped to awal perkenalan aku dengan seorang mamat yang tidaklah "seperfect" mana pun . Aku dan Dia kenal lama dah melalui Wechat . Lame ! Okay , aku kenal just macam kawan-2 , tak banyak bercerita dengan dia . I still remember kita orang contact/chat balik after berapa bulan/minggu tak chat. Macam start over balik kenal dia , dia ingat aku ni sapa dari 1st perkenalan wechat kami , aku dah chat dgn dia kali kedua pun tak ingat dia sapa cuma familiar gambar . Teroknye aku ! Okay-2 . Perkenalan kami tak putus-2 lepas kali kedua contact balik time tu aku kat penang demam he was so caring . I was amazed yang dia actually study near campus aku which is dia student KLMU , and which is belakang U aku je . He took Architecture . Quite amazed huh? Kenal ...kenal ... kenal.... lama juga kitaorang kenal.

22 Oktober 2013

Aku masih ingat lagi , kali pertama perjumpaan kami . Perjumpaan yang tak dirancang sebenarnye. Malam tu aku bersama dua rakan aku iaitu Far dan Ila. Owh not to mention dua rakan ni rakan seperjuangan aku untuk overnight haha . Overnight kitaorang bukannye tak sihat bukannye buang masa , kitaorang ni kaki mencari tempat-2 baru untuk discover and tempat-2 berhantu macam rumah mona fendi and Highland Tower , memang port aku , aku suka tempat-2 macam tu . Okay stop rambling , so malam tu kitaorang sewa kereta Perdana modified from one of the student UniKL UBIS , not so expensive since aku pandai mengayat si abang sewa kereta tu haha. Kitaorang penat berjalan and singgah Ali Mama, Times Square just lepak minum-2 , sambil tu aku ber-wechat dengan Dia , kebetulan dia pun ade kat area-2 Bukit Bintang dia ajak lah berjumpa , aku sebenarnya tak nak yelah dh berjaga satu malam muka and rambut dah serupa Kak Limah mana entah , tapi dia beria-ria nak jumpa , aku on je lah.

Lepas berapa minit tu , dia datang menaiki kereta Myvi Purple milik kawan dia . Ade 4 orang dalam kereta tu , dia ade cakap kawan-2 dia ade sekali tetapi diaoran tak tahu motif datang Ali Mama ni , lepas tu baru lah si dia ni cerita dekat kawan dia yang dia nak jumpa aku , ape lagi kawan-2 dia bagi semangat nak jumpa aku . Rupanya dia ni pemalu , ajak jumpa last-2 dia yang duduk dalam kereta tak nak jumpa kawan dia siap keluar beli air , dia actually tengah tengok aku dari dalam kereta tapi tak tahu aku yang mana satu yelah dah rambut macam kak limah sapa nak kenal aku lagi haha . Jadi dia text aku "Mana satu you? cuba lambai kat kereta myvi tu" lalu aku pon lambai , tak sampai seminit he text me "Cantiknye you" , padahal aku dah macam kak limah kat Ali Mama tu haha. Malam tu agak bosan sebab tak tahu nak buat ape, si dia tu pulak malu nak keluar kereta, tak lama pon lepas dia datang aku dan kawan-2 aku pon nak blah .

Aku text dia " You i dgn kawan-2 i nak pi somewhere yang best nak lepak . You guys tahu pergi Genting Highland tak? Lead us please" Since dia and kawan-2 dia pon berovernight tak jadi masalah lah diaorang bawak kitaorang yang bosan ni , ye lah Far and Ila tak pernah pergi Genting so aku ajak lah pergi sana.

Lepas sejam memandu dalam gelap and hujan ikut jalan lama,
kitaorang sampai port atas kat batu besar tu , so memang semua keluar kereta kenal masing-2 . Amin , seorang kawan kepada dia , memulakan perkenalan , aku kenal  kawan-2 dia , Ib , Ipin , Amin and dia. Lalu kawan-2 aku pon masing-2 kenalkan diri , Far lah yang paling spoting since dia friendly boleh lah , so atas tu pon still Dia diam , malu katanya. Lepas tu kitaorang pon tukar port tempat lain then turun ikut highway balik KL . Aku baru tahu si Ipin ni kawan baik Dia, Amin seorang player kacukan Arab and Ib kawan sekolah Dia jugak seorang yang pembuat cerita.

Lepas malam tu , aku and dia still contact and more deeper . Mengeratkan silaturahim , sebab malam tu jugak aku rapat dengan Ipin sebab dia mulut banyak bising aku suka orang macam tu malah he's a good friend though . Sebab semalam jugak , hubungan aku , Ila and ipin semakin rapat, kami berempat kerap keluar overnight lepak-2 cari rumah hantu , kebetulan Ipin and Dia pon suka benda macam kami suka buat . Far? Owh far tak boleh ikut kitaorang dah so Ila je yang teman aku , teman je , ade tak ade sama je , kitaorang pergi mana pon , dia kat belakang "kroh..kroh" katanya mata tak boleh bukak , sejak tu kitaorang panggil Tin which is "Datin" tido je keje. Kerap jugak lepak dengan dua mamat ni every night sampai aku dah cukup kenal diaornag betul-2 , aku ingat ape si Ipin cerita pasal Dia. Itu in another chapter , nanti aku ceritakan okay . Sambungan.


0 domo (s)
OLD |